Tre naturreservat där du minst förväntar dig

Städer har ett magnetiskt drag, särskilt för unga. De drar till sig talanger med löftet om högre löner, karriärutveckling och en lista över allt effektivare bekvämligheter – allt på en gång. Men alla behöver frisk luft ibland.

UAE, Singapore, Hong Kong är särskilt representativa för denna typ av urbanisering: tätt packade med skyskrapor och dygnet runt byggnadsarbete. Dubai, UAE: s största stad, var knappast mer än öppen öken för tre årtionden sedan, medan Singapore och Hongkong vittnar om deras fortsatta tillväxt. Dessa tre städer är också några av de mest populära destinationerna för utlänningar i västvärlden.

Även om du flyttar till några av de tätast befolkade städerna på jorden, kan du fortfarande hitta naturskön vildmark och lantliga skönhet. I många fall är det mindre än 20 minuter med tunnelbana: bekvämt beläget, men ofta bortglömd.

Om du funderar på att flytta här kommer tre reservat på platser som du minst skulle förvänta dig att hitta dem på:

  1. Ras Al Khor Wildlife Sanctuary, Dubai

Ras Al Khor Wildlife är ett våtmarksområde som ligger på spetsen av Dubaiviken, bara några hundra meter ifrån U.A.E.’s största stad. Främst känd för sina flamingos, Ras Al Khor erbjuder hem för flyttfåglar och är ett skyddat område. Helgedomen ger det även möjligt att slå läger på en av deras fågelområden.

Ras Al Khor är cirka 6 km2, men mängden landskap som erbjuds (laguner till kalkbrott) motsäger dess relativt liten storlek.

  1. Tai Mo Shan nationalpark, Hong Kong

Hongkong är berömd för sina bergiga toppar; med Hongkong ön är själv en av de mest kända. Tai Mo Shan är dock den största; och ligger på Nya Territoriet, bara några mil norr om Hongkong ön. Under bra dagar kan du se ön, tillsammans med dess berömda horisont.

Tai Lam-parken, väster om Tai Mo Shan, är en av Hongkongs största. 54 km2 oförstörd, stor skogsklädd vildmark ger dig möjlighet att fly staden.

  1. Bukit Timah naturreservat, Singapore

Bara 1,6 km2 blir Bukit Timah den minsta reserven på denna lista. Inte förvånande med tanke på att Singapore är i huvudsak en stadsstat. Dock underskattas dess geografiska storlek . Bukit Timah är ett allmänt besökt plats i Singapore, särskilt under sommarmånaderna då man erbjuds fuktigheten från Singapores tropiska klimat.