Spara pengar när man flyttar på sommaren.

Om flytten till ett nytt hem är lagt till sommaren, ja då kan det fort bli dyrt om man inte har planerat ordentligt i förväg. Det finns många bra sätt att skära ner på kostnaderna, så innan du börjar packa, här kommer några bra tips att lägga på minnet.

 

Börja leta efter en Lägenhet i God Tid

Om det är en ny lägenhet som är aktuellt, ja då är det bra att börja leta minst 2 månader innan man vill flytta från lägenheten som man i bor i för tillfället. Lite beroende på var man ska söka lägenhet så är urvalet väldigt varierande. Men det är viktigt att söka hos de olika bolagen som finns så fort lägenheterna släpps på marknaden. På sommaren stiger ofta priserna, börja leta i god tid innan högsäsongen kör igång.

 

Leta efter bra erbjudanden och allt som är gratis

Att flytta kan fort bli en dyr affär. Genom att tänka lite utanför boxen så finns det massor av pengar att spara. Bananlådor är ofta det bästa att packa i. Be affären som du handlar i att spara dem till dig, då slipper du att köpa lådorna som man ska packa i. Systembolaget har smarta lådor med fack, perfekt till dricksglas och annat ömtåligt. Gamla lakan och tidningar är toppen och det är ju sådant som man redan har hemma. Om det är så att man måste köpa material att packa in sina saker i, leta i butiker som är billiga. Som kanske JULA eller biltema.

 

Spara med maten

Ofta så har man mer mat hemma än man är klar över. Istället för att släpa med sig maten eller slänga den, varför inte äta upp den istället? Gå igenom skåp, kyl och frys och starta i god tid. Många kronor att spara på detta sättet. Är det något du inte tycker om, donera då till diverse hjälporganisationer som mer än gärna tar emot maten. Kanske har du en kompis som blir glad över det du inte vill ha.

 

Rensa bland dina saker innan flytt, du blir förvånad över allt ‘skräp’ du har

Allt kostar pengar, Förpackningsmaterial, flyttlådor, flyttfirma som ofta tar betalt per timme och kilometer. Ju mer saker och möbler man har desto dyrare blir det. Kan man göra sig av med lite saker innan flytten är de bra.  Varför inte ha en loppis hemma eller sälj på nätet det du kan. Det som inte blir sålt kan man ge bort. På det sättet får man pengar till flytten och flytten blir också billigare.

 

Förenkla flytten med en flyttfirma

Tid är pengar, så är det bara, och ska man ta ledigt för att flytta kostar det också pengar. Ju tidigare man kommer igång desto bättre, annars blir det ofta dyrt och oekonomiskt. Flyttar man in i en mindre lägenhet, ja då är det logiskt att sälja undan i förväg. Det kan också fort bli en stressfaktor om man inte har någon som kan hjälpa till. Oavsett vilka utmaningar som uppstår i samband med en flytt, så finns det hjälp att få.. Flyttfirmor vill gärna ha dig som kund och alla har de bra erbjudande som kan hjälpa dig på ett smidigt och bra sätt. Att flytta ska vara trevligt och inte fullt av problem, hyr en flyttfirma.