Resa bortom din flytt destination

Transport infrastrukturprojekt som hjälper dig att utforska din nya plats

När du flyttar, behöver du utforska nya destinationen innan du kan bosätta dig. Att hitta de bästa restaurangerna, teatrar och kulturella centrum är en väsentlig del av det som behövs göra för att få din nya bostad att kännas mer som ett riktigt hem. När du blir mer bekväm, ska du kunna ta dig till andra platser i närheten. Bra transport kan på helgen ta dig på en stadssemester eller en exotisk semester. Vi har samlat ihop några ambitiösa infrastrukturprojekt från runt om i världen som öppnar nya vägar och nya resmål för resenärer.

Europa

Om du flyttar till Förenade kungariket är det väldigt lätt att bli närsynt kopplat till London, men det finns sevärdheter att se bortom landets huvudstad. För att öka ekonomin i norra delen av landet är ett snabbtågs nätverk på ingång. På grund av att man öppnade 2026 kommer HS2 att göra Birmingham, Manchester och Leeds mer tillgängliga, med tåg som går upp till 14 gånger i timmen.

På fastlandet kan inte ens Alperna stå i vägen för din helg utflykt , tack vare en 94 kilometer tunnel genom bergen som öppnar järnvägsförbindelser från norra Italien till Nederländerna. Gotthards tunnel, som har byggts under de senaste 17 åren, tar för närvarande emot några passagerartåg genom Schweiz och borde vara fullt fungerande år 2020.

Mellanöstern

Att flytta till Mellanöstern öppnar både Europa och Asien och Stillahavsområdet som destinationer på grund av det stora antal flygningar som tar sig igenom detta område. Dubai har börjat utöka Al Maktourm International för att skapa världens största flygplats. När projektet på 42 miljarder dollar är färdigt kommer flygplatsen att kunna hantera mer än 220 miljoner passagerare per år. Mer än dubbelt så mycket som Atlanta, som för närvarande är världens mest trafikerade flygplats.

Etihad Rail Project, kostar ungefär 11 miljarder dollar, kommer att förena de sju Emiraterna med ett enda järnvägsnät. Detta 1,200 kilometer nätverk förväntas bli en drivkraft för tillväxten i regionen under de kommande 10 åren och representerar en del av längsta spår i regionen sedan det osmanska rikets dagar.

Asien och Oceanien

Att bo och arbeta i Hong Kong, det kan ibland kännas isolerat från Kina. Dock kommer  Hong Kong-Zhuhai-Macau bron, som är inställd att öppna senare i år, och länka samman de tre största städerna i Pearl River-deltat. Bro- och tunnel nätverk av tre kabel-stannade broar, inklusive bron för längsta sjöresa som någonsin byggts, en tunnel av undervattenskablar och tre konstgjorda öar, kostar uppskattningsvis US$ 15,9 miljoner.

Flygplats utökningen över Australien kommer öka resor över regionen. Brisbane har öppnat en ny landningsbana med dubbel kapacitet 2020 och Perth har avtäcka en AU $2,5 miljarder utöknings plan som kommer att antas under de kommande sju till 10 åren. Även med icke-stop-tjänster tillgängliga från New York och London till Perth och Sydney, blir en jorden runt resa mer tillgänglig och Australien verkar inte längre vara långt från Europa och USA.

Oavsett var du är på väg, se till att du vet hur väl ansluten din destination är och vilka potentiella projekt driver tillväxten i de omgivande regionerna.  Genom att flytta till en ny plats ska du inte ställa din resväska åt sidan , så planera din nästa resa!