Bra tips på flytthjälp till dig som är gravid

Att byta bostad är inte alltid enkelt. Att flytta är ofta fyllt av stress och onödigt arbete för att man inte planerade i tid. Är man då dessutom gravid så kan det fort bli en ohållbar situation. Det spelar heller ingen roll i vilken månad man befinner sig i under graviditeten. Alla månader har sina utmaningar, som illamående eller ont i ryggen till exempel. Och med många läkarmöten under graviditetens gång blir det ofta mindre tid till sådana saker som flytt. Då är det fint att veta att att man behöver inte fixa allt själv, det finns hjälp att få, som en professionell flyttfirma Stockholm. Här kommer några bra tips som kan få dig att sänka skuldrorna lite grand i väntans tider.

 

Förbered alltid i god tid

Innan du ens tänker på att lyfta på en enda låda så måste du ha ett litet hum om hur flytten ska gå till. Med andra ord så är det förberedelser både fysiskt och mentalt. Boka ett besök med din läkare för att få ett svar på om det är okej att lyfta lådor över huvud taget. En anna sak man ska undersöka är om man måste byta vårdcentral och sjukhus. Ta reda på var de ligger och anmäl dig dit. Var ute i god tid, ting tar tid. Ligger den nya lägenheten i samma område så behövs kanske inte detta. Har du flera barn? Kanske en barnvakt de dagar som blir mest hektiska i flytten kan vara en god ide’. Du behöver koncentrera dig på flytten och det blir så mycket lättare om man vet att barnen har det bra.

 

Ju tidigare start, desto bättre

Det finns alltid saker man kan börja att plocka undan i god tid. Ju fler färdigpackade boxar man har när det närmar sig den stora flyttdagen, desto bättre. Kan man börja en månad eller två i förväg så är det toppen. Skriv på lådorna vad du packar i dem så blir det lättare att hitta dina saker om du skulle behöva något. Köp Post it lappar, rosa för kök, grön för barnens rum, gul för sovrum osv. Ett system i flytten underlättar alltid.

 

Undvik stress, det kan fort ställa till problem

När man blir stressad så är det så mycket lättare att glömma saker och det behöver man heller inte vara gravid för att göra. En flytt är kanske inte det ultimata under en graviditet men ibland är det oundvikligt. Onödig ångest över flytten undviks lätt om man tar hjälp av professionella. Det blir också lättare att somna på kvällen då vetskapen om att hjälp är på väg kan ha en lugnande effekt. Boka flyttfirman i god tid, de hjälper dig med det du behöver hjälp med.

 

Ha alltid väskan till den stora dagen färdigpackad

Detta är nog en av de första sakerna som en blivande mor förbereder, väskan att ha med sig på sjukhuset. Om den redan är färdigpackad och klar tills du ska börja och förbereda flytten är det en stor fördel. Då slipper man leta upp allt som man kan tänkas behöva på sjukhuset. Det kan vara extra kläder, snacks, dricka, toalettväska, mobilladdare och annat som man kan tänkas behöva. Se till att ha den klar innan flyttkaoset börjar.

 

Var försiktig med kemikalier i rengöringen

Man vill alltid lämna sin gamla lägenhet fin och fräsch till de som ska ta över. Det är oftast också ett krav som måste uppfyllas. Tänk på att under en graviditet så reagerar man ofta på starka lukter och annat. Eftersom många rengöringsmedel luktar starkt så är det lätt att bli illamående. Kanske så måste det också målas om på ett ställe och målarfärg luktar ofta starkt. Det finns naturliga alternativ sóm till exempel vinäger och bakpulver. Ta nätet till hjälp och leta upp naturliga rengöringsmedel för att undvika illamående och yrsel.